De flesta lägger inte så stor vikt vid vilken typ av belysning de har i badrummet. Det kan dock vara ganska bra att ordna med ordentlig belysning där och inte bara nöja sig med en taklampa. Badrumsbelysningen är extra viktig om badrummet saknar dagsljus.

Det finns massor med olika badrumslampor för den som är villig att tänka utanför boxen. Man behöver inte bara ha ett lysrör eller en neutral lampkupa i badrummet. Vill man ha en kristallkrona i badrummet finns det inget som hindrar förutom ens egna förutfattade meningar.

Inred med ljus – tips och råd

Badrummet är en plats där man gör många olika saker i ett och samma rum. Därför kan det vara bra att även ha en belysning som tillgodoser de olika behoven. Utgå ifrån att försöka få in tre olika typer av belysning i badrummet: för taket, för spegeln och för mysiga stunder. Takbelysningen är praktiskt när man bara ska utföra enkla behov medan spegelbelysningen är bra för exempelvis rakning och sminkning. Möjligheten att ha mysbelysning i badrummet är praktiskt när man vill ha ett litet hemmaspa eller liknande.

Vilka ljuskällor ska man välja?

Badrumsbelysningen kan se ut hur som helst. Man behöver inte hålla sig till traditionell badrumsbelysning om man inte vill. Vill man ha en röd ljusslinga som mysbelysning och en kristallkrona som takbelysning är man fri att ha det. Var dock noga med att inte leka med elektriciteten i badrummet. Dra inga sladdar in i badrummet som kan bli strömförande och försök inte ändra på själva elledningarna eller eluttagen på något sätt. För sådana arbeten krävs utbildade elektriker, vilket är extra viktigt när det kommer till just belysningen i badrummet.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 1715

Design Public

youplay