Ett eget hobbyrum i hemmet har flera fördelar. Dels får du möjlighet att ägna dig åt din personliga hobby i en separat del av huset och dels kan du stuva undan tillbehör och saker som tar onödig plats på ett och samma ställe. Du slipper ha massor av prylar utspridda över hela huset och får istället en tillflyktsort. Ett hobbyrum kan ha många olika syften. Det kan vara ett spelrum utrustat med storbildsskärm och konsoler för spelfantasten, en målarstudio för konstnären eller en hörna för scrapbooking och annat pyssel. Du kanske har en hobby som du vill utveckla till ett eget företag och då är det bra att ha ett separat ställe att utveckla sin idé på.

Tv-spel i bakgrunden

Ett hobbyrum kan även tjänstgöra som hemmakontor för dig som har eget företag. Kanske har du en affärsidé under utveckling och behöver ett ställe att förvara viktiga papper på? Då kan du ta hjälp av Redovisning Nacka och sedan installera en hylla i hobbyrummet där pärmar med bokföring och andra dokument förvaras. På så sätt har du enkelt tillgång till allt och vet precis var du förvarar det som har med företagandet att göra. Om du frilansar och använder datorn som arbetsmedel kan den med fördel placeras i rummet och således nyttjas till både arbete och nöje. Ett hörnskrivbord är perfekt för mindre ytor och kan lätt förvandlas till pysselbord. Tänk på att skapa en enkel översikt bland dina saker i rummet och låt inte papper och andra småprylar ligga framme. Med pärmar, dokumentlådor och tidningshållare skapar du ordning och reda. Köp snygga pennhållare och anteckningsböcker som bidrar till skaparlusten. Du som har eget företag bör inte heller glömma att teknik och kontorsmaterial som används i arbete kan dras av som kostnad i bokföringen, men det kan du överlåta till din redovisningsspecialist. Det finns inget som hindrar dig från att bruka samma dator i hobbyrummet som den du använder när du jobbar.

Tilltalande färger och budgetkap

Färgpalett och pensel

Om du har ett hobbyrum i mindre storlek bör färgerna på väggar och golv vara i den ljusare skalan eftersom det ger illusion av ett större rum. Färgvalet beror givetvis på den typ av hobby som bedrivs men ett tips är att måla ljust och därefter inreda med starka färger i form av växter och möbler. Om du tröttnar på färgerna kan du enkelt byta ut dem. För dig som är kostnadsmedveten kan ett besök på den lokala loppisen spara en hel del pengar. inredning slängs för miljardbelopp och vad som anses vara skräp för någon kan vara en skatt för dig. Passa på att köpa begagnade möbler och lägg istället de pengar du sparar på din hobby eller på sparkontot för framtida investeringar. Det är lätt att rusta upp både bord och stolar med hjälp av sandpapper och färg. Har du tur kanske du kommer över smarta hyllsystem som är perfekta att placera i ett hobbyrum. Genom att inreda med hyllor skapar du extra utrymme och kan organisera och stuva undan prylar. Låt fantasin flöda och skapa ditt kreativa krypin.

Author
Published
Categories Uncategorized
Views 1436

Design Public