Känner du dig i behov av lite mer harmoni i din omgivning? Då kan det vara intressant för dig att inreda med pastelltoner. Pasteller har en förmåga att ge en lugn och mjuk känsla till ditt boende, eftersom de bygger på dova färgskalor som i kombination med varandra ger ett flytande intryck. Du behöver dock vara försiktig med att kombinera pasteller med mer skrikiga eller glansiga färger, som riskerar att skära sig med pastellernas mjuka nyanser. Pastellernas matta ton passar bäst i kombination med en mer minimalistisk inredning, som härigenom får en mer tidlös karaktär. Det är inredning som känns mer än den syns. När du inreder med pasteller är det viktigt att utgå från ditt rum som en helhet. Skala av rummets färgnyanser, allt förutom det mest grundläggande, och föreställ dig sedan hur du kan använda pasteller för att skapa höjningar eller sänkningar av färgtoner. Härigenom kan du binda samman rummets skilda delar.

Pasteller kan binda ihop din inredning

Pastelltonerna behöver inte dominera din inredning. Och att köpa en ny soffa, nytt bord och nya stolar bara för att få in pasteller kan vara ett dyrt projekt. Då är det klokt att använda pasteller som accentfärger. Det är exempelvis så vi se pasteller i H&M Homes nya kollektion. Genom detaljer som örngott, filtar, täcken och vaser, kan du förändra lägenhetens färgton till en betydligt lägre kostnad. Pasteller utgör inte en lika skarp kontrast till omgivningen som traditionella accentfärger, utan fyller snarare funktionen av att binda samman lägenhetens olika delar. Pastellerna gör detta på ett påtagligt mjukt sätt, vilket medför att hela lägenheten kommer att präglas av pastellernas behagliga toner. Det är en god idé att förbereda inköpen med att se över en färgskala, så att du vet vilka färgtoner du vill arbeta med i just ditt boende. Blåa pasteller har potential att ge en något kyligare ton, medan gröna och röda bidrar med en varmare, som med fördel kan kombineras. Tänk över vilken känsla du vill förmedla och utgå från att färgerna ska smälta ihop med varandra.

Använd dig av det du har

Använd dig även av de möbler du redan har hemma. Om din favoritmöbel har en viss färg, kan pastelltoner hjälpa till att överbrygga denna färg gentemot andra inredningsdetaljer även om färgen är skarpare. Om din soffa är klargrön, kan dovare gröna pasteller bidra till att tona ner färgens kraft och harmonisera den med övrig inredning. På så sätt behöver du inte göra dig av med gamla favoriter bara för att du prövar nya färgtoner. Om du ska flytta, är det möjligt att processen blir enklare, eftersom du får möjlighet att helt tänka om din möblering och inredning. Men, det är inte alltid inredningen som är i fokus vid en flytt, eftersom det finns mycket annat att tänka på vid en sådan process. Men, se till att underlätta för dig själv med en checklista för flyttstädning Växjö, Arboga, Stockholm eller vilken stad du nu flyttar från, i eller till. Är flyttstädningen under kontroll, kan du lägga energi på saker som är roligare, som att inreda din nya bostad.

Author johanna
Published
Categories Uncategorized
Views 1157

Design Public