Precis som mode så förändras trenderna för inredning mycket snabbt. Ena säsongen är det dova och mörka toner och den andra är det klara färger och mycket personlighet som gäller. Under 2016 var det främst marmor och mässing som stod i fokus och många människor håller fortfarande mycket hårt i denna trend. Den vackra stenen och glänsande mässingen ger hemmet en lyxig känsla som få andra material klarar av och var en av de främsta anledningarna till sin popularitet.

2017 bjuder dock på en hel del nya trender som passar lika bra i den mindre lägenheten som i ett större hus. Naturligtvis är det viktigt att man inreder sitt hem så att det passar ens personlighet, men att inreda kan vara svårt och många uppskattar ett tydligt trendmönster att gå efter. År 2017 är naturens år och nu väljer man bort den mer lyxiga och exklusiva känslan mot material som obehandlat trä och dova nyanser som brunt, beige, grått och svart. Även under föregående år var jordnära färger mycket uppskattat och en del av dessa färger fortsätter att vara rätt i tiden.

De allra flesta människor gillar levande växter i sitt hem och det är något som de nya trenderna kommer med i överflöd. Till skillnad från tidigare, då växterna har fått stå självständigt, är det nya modet betydligt mer ”trångt”. Nu vill man använda sig av vackra glaskupoler, gärna i olika former och storlekar, som man sedan ställer över de plantor som man har i hemmet. Det betyder naturligtvis inte att man behöver täcka över varenda planta, men en och en annan kaktus kan göra sig mycket vackrare under glas.

Det vita och kala trenderna kommer att stanna kvar i 2016 och in kommer istället den bohemiska stilen. Marocko, Mellanöstern och Indien är starka inspirationskällor till trenderna och här gäller det att våga använda sig av olika typer av textilier. Vill du göra det enkelt kan några snygga prydnadskuddar göra susen, men även plädar, gardiner och tavlor kan ha en stor inverkan på känslan i ditt hem.

Som sista punkt för inredningstrenderna under 2017 är det färger som ligger i fokus. Som de allra flesta vet är det vita och ljusa toner som förstorar rummets utseende, men det behöver inte betyda att dova kommer få rummet att kännas trångt. I år kommer det vara helt rätt att satsa på färger som mörkgrönt och rostfärgat och detta när det kommer till allt från soffor till tapeter. Under 2016 var det färgen blå som låg i framkant, men den har nu bytts ut till en betydligt mjukare och varmare ton. Material som sammet och plysch ligger fortfarande högt upp på listan och man kan bara föreställa sig hur vackert det skulle vara med en mörkgrön soffa i den mjukaste sammet, med bohemiska kuddar och naturinspirerade dekorationer.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 506

Design Public