Har du tröttnat på hur ditt hem ser ut och känner att det är dags för att göra om hemma?

Ibland behöver man piffa upp sitt hem för att ge det lite mer liv och kärlek. Hemmet ska vara den plats där man kan slappna av och trivas mest i.

Men ibland kan det bli en utmaning att inreda och göra om hemma, det bästa är egentligen att ta ett rum i taget och att inte göra allt på en och samma gång. Inredning är en konst och det är något som ibland kan ta lite mer tid.

Men det finns en del tips och tricks man kan använda sig av för att det ska gå lite snabbare.

7 inredningstips som underlättar när man ska inreda ett hem:

1. Våga mixa färger, texturer och olika material:

För att undvika en överstylad showroom-känsla kan det vara bra att mixa lite olika material och färger. Detta ger mer en hemkänsla än en showroom-känsla.

2. En fluffig matta:

Placera en fluffig matta i rummet för att göra rummet mer trivsamt och mysigt. Det ger även en fin känsla över rummet då det binder allt samman och framhäver möbler och golv mer.

3. Mustiga och mörkare nyanser:

Att välja lite mörkare och mustigare färger för rummet ger en större hemmakänsla och ökar stämningen. Det blir väldigt stilrent samtidigt som det adderar en mysig faktor till rummet.

4. Gör om gammal inredning:

Ett bra tips som även gör det mycket billigare att inreda om ett rum är att använda sig av det man redan har. Att till exempel piffa till de gamla kuddarna med nya kuddfodral eller måla om möbler. Och istället för att spendera höga summor med pengar på en ny soffa kan man enkelt klä om den själv med hjälp av IKEA Ektorp klädsel, till exempel.

5.Tavlor:

Att hänga upp sina tavlor och skapa en tavelvägg ger en mer personlig känsla till rummet. Man kan mixa gamla och nya tavlor och gärna att mixa lite med olika mönster. Utan tavlor och målningar blir hemmet ofta väldigt kalt och tråkigt. Detta är ett väldigt enkelt sätt att piffa upp sitt hem med.

6. Dekorera med växter:

För att förvandla ett livlöst hem till ett mer livligt hem kan man enkelt dekorera med lite växter. Växterna skänker mer värme och liv till hemmet och gör det även väldigt snyggt. Det är en enkel detalj som kan göra ganska stor skillnad.

7. Ta bild på rummet:

För att kunna avgöra vilken känsla ett rum har och för att kunna avgöra vad som saknas i rummet är ett enkelt tips att ta ett foto på rummet och titta på det! På detta sätt kan man enkelt se om allting smälter ihop så som man tänkt sig och vilken känsla det ger att titta på rummet.

Ett perfekt tips när man känner att något saknas men inte riktigt kan komma på vad det är.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 1600

Design Public

youplay