Det kan komma tillfällen i livet då en rejäl uppdatering av hemmet ligger i fokus. Du kanske vill göra en totalrenovering eller snygga till hemma genom att skaffa nya möbler och inredningsprylar. In med det nya och ut med det gamla – men ett sådant projekt fordrar lite planering, inte minst av finansiell sort. Om du inte har ett eget kapital att ta av, kan det då vara värt att utöka kassan med ett lån från www.sambla.se där du t. ex kan samla lån, ta ett privatlån till en renovering eller låna till en ny bil etc.

Planera din nya inredning i detalj

Innan du tar ett lån bör du se över din förmåga att betala tillbaka samt det totala belopp som skulle krävas för den renovering eller inredning du vill skapa. Tänk på att aldrig underskatta vikten av detaljerna då det oftast är de som kostar mest. Gäller din plan en ny inredning så brukar det också vara de små detaljerna som gör det nya hemmet. En uppfräschning av färgen på väggarna, nya tavlor, knoppar på köksskåpen, blanka speglar, växter och dylikt – allt detta utgör småkostnader som tillsammans läggs på hög och kan spränga budgetar mer än något annat.

Använd appar för att färdigställa dina inredningsalternativ

Du kanske har stått inför det faktum att du prompt vill ha en ny inredning men har huvudet så fullt av idéer att det ter sig som en kreativ karusell inne i huvudet. För detta fenomen finns det appar som kan bena ut dina fullproppade hjärnceller och ge dig massor av alternativ att välja mellan. Du liksom bygger upp olika rum med idéer för att se hur dessa kommer att se ut i ditt hem. Man kan skämtsamt översätta det som en digital feng shui där du kan samla dina bilder på rad och leka runt med färg och form som en mästare.

En app som är förträffligt bra är Sketch där du bland annat kan göra nya planlösningar, skissa på dina rum och på samma gång skapa moodboards och intressanta alternativ som står i kreativitetens tecken. Du kan antingen välja ut bilder i en bildbank eller ta foton från befintliga rum och göra om dem efter eget tycke och smak.

Undvik missar som kan spränga budgetar

Att lätt ta sig vatten över huvudet är vanligt när man ligger i startgroparna för att göra om hemma. Men det är lika vanligt när man är mitt i hela processen och tror att man bara har en bit kvar. Låt inte alltför många idéer ta överhanden så att du kommer att få ett slutpris som du inte hade räknat med och blir tvungen att förlänga ditt lån. Håll dig till ett par idéer och sålla bort de oviktiga.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 2146

Nya Inlägg

Design Public

youplay