Många som har hund är medvetna om att det blir lite extra städning när man har hund. Och ibland kanske man får tänka till med annat som kläder och inredning m.m. av samma orsak.

För att inreda ditt hem så hundvänligt som möjligt och slippa städa och tvätta ofta så kommer några tips nedan, för med smarta knep kan man dröja på det.

Hundens päls

Alla hundar har olika sorters päls och också färg så det är lite individuellt hur mycket pälsen ställer till det i vardagen. Vi är nog i alla fall många som behövt stå och rolla våra kläder i all hast innan vi ska iväg. Har hunden ljus päls så syns den mest mot svart och mörk päls mot vitt.

Har du alltså en hund med ljus päls så ska du undvika mörk inredning, så som filtar, kuddar, sängkläder och mattor. Du behöver då inte städa lika ofta eftersom det inte syns lika mycket om du undviker detta. Med mörka hundar blir det tvärt om.

Blöta/leriga hundar

Även om man torkar av hundarna så kan det fortfarande finnas smuts som sätter sig på inredningen. Så för att du ska slippa tvätta och städa minst en gång om dagen under leriga/regniga perioder så ska du undvika ljusa möbler och inredning.

Hur lyxigt och fräscht det än må kännas med exempel vita sängkläder i sängen så blir de fort smutsiga med hund, vilket gör att man måste tvätta oftare än man behöver. Håll dig helst till grått eller vitt med mycket detaljer på i andra färger så att det endast är små ytor med vitt, (det gör att man inte ser en lerfläck).

Väggar/golv

Gällande golv så får man göra en kompromiss, speciellt om man har en ljus hund. Du får välja om hårtussarna eller tassavtrycken av lera är värst på golvet. Är det lera så är det bästa ett matt mörkt golv, helst mönstrat så man inte ser vad som är vad. Är du mitt i en renovering är det värt att tänka på om du inte ska låta golvet följa med en bit upp på väggen, förutsatt att det är en matta och inte klinker eller klickgolv, speciellt i hallen där det kanske är mest troligt att hunden skakar av sig. Då kan du ha ljusa väggar utan att behöva oroa dig för fläckarna.

Soffa/möbler

Skinn, skinn och åter skinn. Möbler i tyg är det värsta du kan välja. Klorna kan eventuellt riva upp tyget på längre sikt och slita på tyget. Men smutsen sätter sig både ut- och invändigt i soffan. Skinn är smidigt att torka av med en trasa.

En mysig trappa eller pall upp till sängen och soffan är en bra investering för din hund precis som https://tessin.se/ är om du är intresserad av fastigheter.

En trapp underlättar för de små att komma upp i sängen själva och kanske den äldre hunden. Men om den även har en mjuk yta eller om du lägger en filt på så får hunden en tass-tvätt medan denne är på väg upp i sängen. Smart!

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 3945

Nya Inlägg

Design Public

youplay