Att leva och bo minimalistisk är idag trendigare än någonsin. Till skillnad från majoriteten av alla andra inredningsstilar betyder den minimalistiska inte att man ska bege sig ut till diverse inredningsaffärer för att spendera pengar. Tvärtom! När du inreder minimalistiskt gör du dig av med så många onödiga saker som möjligt, för att istället lämna utrymme för själen och det mentala att få andningsrum.

Naturligtvis betyder inte detta att man knappt ska ha några saker hemma och leva “fattigt”, utan det handlar mer om att välja sina saker med omsorg, inte konsumera alldeles för många och faktiskt låta hemmet bestå av många fria ytor. Ju mindre saker du har i ditt hem, desto mindre kommer du att fästa din blick vid. Du får möjlighet att se mer inåt i dig själv och behöver inte distraheras av diverse plotter och ting.

Har du inte anammat den minimalistiska inredningsstilen ännu kanske det absolut är hög tid. Se dig runt i rummet du sitter i just nu. Du kan med största sannolikhet peka ut mer än 10 föremål som du skulle kunna bli av med och som du dessutom inte skulle sakna det minsta. Det kan vara de där ljushållarna du köpte för några ynka kronor, böckerna som bara står och samla damm eller statyerna som pryder ditt fönster. Vill du leva mer minimalistisk måste du alltså börja med att ge ditt hem en ordentlig storstädning.

Att städa ur hemmet är troligtvis inte det svåraste, utan det svåraste är att förändra den egna mentaliteten och vanan av att handla. Till en början kan det vara bra att försöka hålla sig borta från reor, rabattkoder, erbjudanden och kataloger, för att på så vis slippa lockas av frestelsen av att handla mer.

Så gör du

Trots att det kan låta trist, så är den minimalistiska inredningsstilen allt annat än tråkig och kall. Det är lätt att man föreställer sig kalla rum där alla nyanser går i vitt, grått eller beige, man sanningen är att ett minimalistiskt hem till och med kan vara ännu mer hemtrevligt än ett “vanligt”.

  • Börja med att städa ut hela hemmet. Släng saker som är trasiga och sälj eller skänk föremål som fortfarande kan användas.
  • Välj ut dina dekorationer och prydnader med omsorg. Satsa hellre på en eller två dekorationer som blir rummets mittpunkt. Du kan köpa prydnader i affärer eller till och med använda en smart inklclub rabattkod för att köpa bläckpatroner till din skrivare. Välj ut bilder på nätet som du tycker om, skriv ut och vips har du tavlor med motiv du garanterat blir nöjd med.
  • Tänk fria ytor i alla rum!
  • För att få in mer värme i hemmet bör du satsa på grönska. Pryd rummen med storbladiga växter, stilleben från naturen eller varför inte prydnadskaktusar i blom.
  • För att inte få in mer saker i hemmet vid t.ex. födelsedagar – önska dig upplevelser!
Author johanna
Published
Categories Uncategorized
Views 1695

Nya Inlägg

Design Public

youplay