En stor del av den svenska befolkningen har alltid varit intresserad av heminredning. I Sverige finns det många duktiga designer och formgivare som tagit fram Stilrent och vitt sovrummöbler som idag anses vara riktiga klassiker. I de svenska designhemmen får det gärna vara vitmålade väggar och enkla, stilfulla möbler utan för mycket plotter. Designade möbler kombineras med en personlig touch. Men band de svenska inredningsklassikerna finns även härliga mönster. Bland annat mönstret Elefant som trycktes redan på 1930-talet. Elefantmönstret designades av Estrid Ericson och mönstret var en inspiration från Belgiska Kongo. Elefant har även tryckts på tapeter av Svenskt Tenn. En annan svensk klassiker som funnits länge på marknaden är böjträstolen Lamino av Yngve Ekström. Med en vacker och simpel design så har designen funnits sedan 1956.

Ej att förglömma bland de svenska klassikerna är Lilla Åland. Lilla Åland är en klassisk pinnstol som designades av Carl Malmsten efter inspiration av en åländsk kyrka. Lilla Åland har en enkel design som aldrig går ur tiden. på allaannonser går det att göra riktiga fynd om man letar efter gamla designklassiker. Det bästa är att köpa dessa klassiker så tidigt som möjligt så att man kan njuta av de längre. En internationellt känd svensk formgivare är Bruno Mathsson. Det är han som har designat den svenska klassikern Pernilla som är en vilostol i böjbart trä. Den första modellen av stolen kom år 1936 och är nu en av Sveriges allra mest älskade möbelklassiker. De svenska klassikerna kännetecknas alla av en tidlöshet som gör det möjligt för möblerna att passa in i alla hem, oavsett årtionde. Dessutom är de ofta designade och producerade med en otrolig hantverksskicklighet och i mycket fint och hållbart material så att de kan slitas väl med hälsan. Arvet av dessa möbler kommer förvaltas länge och väl i både de svenska hemmen såväl som på museum.

Hur du ska styla hemmet år 2018

En modern stol

Trender for hur man ska inresa sina hem kommer och går, medan de svenska klassiska möblerna består. Här kommer en liten sammanfattning av de homestylingstrender 2018 som man bör hålla kolla på om man är intresserad av inredning. De svenska klassiska möblerna kommer göra sig väl till pass i de hem som följer trenden med grafiskt 80-tal. De svenska hemmen får gärna inspireras av skrivna budskap på inredningsdetaljer och den röda klatschiga färgen tillsammans med klassiska svart-vita ränder och rutor. En annan trend år 2018 är att beige tas in i hemmen för att mjuka upp mot de vita väggarna, samtidig som inredningen fortfarande hålls neutral. Jordnära färger i olika nyanser av beige och ljusbrunt skapar ett lugnt och harmoniskt hem. Är man inspirerad av den romantiska barocken så ska man nu passa på att låta den breda ut sig över hemmets trygga vrå. Inred gärna med mycket blommor och fina hantverk. Låt färger som rosa och guld ta över för att skapa en lugn, feminin touch. Dekorera gärna väggarna med vackra, mönstrade tapeter och en stor guldmålad spegel.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 10119

Design Public

youplay