Mattor är kanske inte det första som du tänker på när du ska inreda ett rum. Men mattor är faktiskt väldigt viktiga. Mattor kan binda ihop en soffgrupp, ge matplatsen en personlighet och skapa en mjuk och inbjudande atmosfär. Rätt matta i rummet kan verkligen förändra allt. När du ska välja mattor kan du titta på en jutematta till något rum. En jutematta är väldigt slitstark och de är ofta tillverkade av naturmaterial. Jutemattor har ofta ett karaktäristiskt utseende som kan ge liv till ett rum. De finns i olika utföranden och passar till olika rum. Eftersom en jutematta är tålig är den perfekt under ett matbord där det lät spills men den passar även i ett sovrum.

Knyt ihop mattan med övriga inredningen

Om du har ett stort rum som du ska inreda kan du använda dig av en stor matta som alla möbler i rummet får plats på. Under matbordet är det bra om alla stolsben ryms på mattan när stolen skjuts ut. Stora mattor kan vara dyra men då kan du alltid köpa två mindre mattor i samma storlek och lägga bredvid varandra så att det blir en stor. Ett vanligt misstag är att välja en för liten matta så välj hellre en lite för stor. Mattor kan ses som accessoarer och om du gillar mönster och färg kan du absolut välja en matta som sticker ut. Om du väljer en färgstark matta kan du plocka upp den färgen i soffkuddar, en tavla eller i blommor för att knyta ihop rummet på ett bra sätt. Mattor har faktiskt en ganska stor betydelse för energin i rummet.

Inredningstips

Om du vill ha en vit och fräsch inredning är mattor med djurmönster ett bra knep för att åstadkomma det. En matta med djurmönster kan göra att den vita inredningen känns ombonad och ser inbjudande ut. Om du ska ha flera mattor i ett rum är ett tips att välja mattor som har samma struktur och material men att de är i olika färger. Du kan även göra tvärtom. I sovrummet kan det vara en bra idé att inreda med en mjuk matta eller varför inte en heltäckningsmatta. Det är mysigt att sätta ner fötterna på en mjuk och mysig matta när du vaknat. En sådan matta gör också rummet mysigt och ombonat. Rätt matta kan även göra att inredningen känns lyxig om du har det ändamålet.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 1368

Design Public

youplay