De svenskar som har turen att ha ett hus med altan, eller en lägenhet med stor balkong, lägger ofta mycket pengar och energi på att inreda den omsorgsfullt, så att den ska vara både funktionell och mysig att vistas på. Det beror självklart på att vi i Sverige gärna tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus om sommaren, när solen för en gångs skull är framme till långt in på kvällen och värmer upp oss efter en lång vinter.

En solsäng är således ett måste på alla uteplatser, så att man verkligen kan suga upp solens strålar. På Furniturebox.se finns ett stort utbud av olika typer av solsängar, så att man kan hitta en som passar just den stilen man har tänkt sig på sin uteplats.

När det gäller just stil står det ju var och en fritt att välja precis den man vill ha, men något som många verkar vara eniga om är att man inte ska vara rädd för färger när man inreder uteplatsen. Det ger helt enkelt lite extra sommar- och semesterkänsla, och det kan man ju inte få för mycket av. Om man inte har utemöbler som är målade i starka färger kan man få in färg på annat sätt, till exempel genom textilier (som för övrigt är ett utmärkt sätt att få uteplatsen att kännas mer ombonad). Man kan till exempel lägga ut en mönstrad matta under utebordet eller loungemöblerna, och bädda upp i solsängen med lite extra kuddar och plädar, för kyliga sommarnätter när man ändå vill sitta ute. För sådana nätter ska man inte heller glömma mysbelysningen, som är en viktig faktor i inredningen av en uteplats. Ljusslingor (som är batteridrivna) och lyktor med värmeljus är utmärkta exempel på hur man kan skapa extra mysig stämning på balkongen eller altanen utan att behöva koppla någon el.

Slutligen ska man se till att få lite prunkande grönska på uteplatsen. Det är särskilt viktigt om man har en balkong, och alltså inte har tillgång till en trädgård, men även om altanen ligger precis intill husets tomt med gräsmatta och rabatter kan det göra stor skillnad för mysfaktorn att placera några krukor med gröna växter på uteplatsen. Vill man ha en extra exotisk känsla väljer man med fördel palmträd av olika slag.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 1697

Design Public

youplay