Spegeln är en fantastisk möbel som kan användas på många olika sätt. Spegeln kan användas till så mycket mer än att bara spegla sig i, till exempel för att få rum att verka större, skapa dramatik eller accentuera en viss tidsepok. Speglar finns i många olika former och modeller.

Färg på spegelglaset

Spegeln har kommit att bli en viktig inredningsdetalj, och utbudet växer hela tiden. Numera går det att köpa snygga speglar med färgat spegelglas, som kan användas för att skapa en viss känsla i ett rum. En spegel med oxiderat glas påminner om antika speglar, ett spegelglas i roséguld ger ett romantiskt skimmer och ett glas i bronskulör ger en tidsenlig 1960-talskänsla.

Spegelformer

Runda, ovala, fyrkantiga, organiska – speglar kan se ut nästan hur som helst. De senaste åren har runda former blivit väldigt populära. Den mjuka formen gör att den passar i de flesta rum. Ovala och organiska spegelformer bryter av mot kantiga möbler, som bokhyllor och tv-apparater. Runda speglar är mindre praktiska som helkroppsspeglar, istället passar en fyrkantig bättre. Den klassiska fyrkantiga spegeln fyller en viktig funktion i badrummet, hallen och garderoben.

Med eller utan ram

En spegel med ram gör ett större intryck än en ramlös spegel. Genom valet av ram har du möjlighet att göra spegeln till en möbel som både syns och märks. En klassisk guldram passar lika bra i vardagsrummet som i sovrummet. Du kan också välja en snygg träram som matchar dina övriga möbler. Om du däremot vill att spegeln ska smälta in i omgivningen, välj en ramlös.

Vägghängda och stående speglar

De flesta speglar hänger på väggen, eftersom det är praktiskt och speglarna inte tar upp värdefull golvyta. Stående speglar betraktas därför som ganska otympliga i mindre rum. Men i ett stort utrymme kommer en stående spegel verkligen till sin rätt. Där blir den en pampig pjäs som ger känslan av lyx och flärd.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 2231

Design Public

youplay