De allra flesta människor har någon gång behövt att bo på eller inreda en betydligt mindre yta än vad man egentligen önskat. Det kan t.ex. handla om ett sovrum som inte känns tillräckligt stort eller den allra första lägenheten när man precis har flyttat hemifrån. Det finns många bra knep att använda sig av för att få rum att kännas och se mycket större ut och det är något som just denna text kommer att handla om.

Det absolut vanligaste knepet att ta till när man vill inreda en liten yta är att tänka på färgerna. Precis som det alltid har varit är det ljusa, gärna vita, nyanser som kommer att ge rummet en rymlig känsla, medan väldigt mörka toner får rummet att kännas betydligt trängre. Visst är det bra att använda sig av inredning i vitt, men främst är det väggarna som kommer att behöva en ljusare färg.

Golvyta i ett rum är viktigt. Man vill kunna röra sig ordentligt i rummet, utan att krocka i diverse möbler och liknande. Nuförtiden finns det många bra möbler som är vägghängda, vilket betyder att du fäster dem på väggen istället för att ställa dem på golvet. Det finns allt från vägghängda bokhyllor till byråer, tv-bänkar och skohyllor, vilket gör att du kommer få mer yta att röra dig på och dessutom mycket lättare att hålla det rent och snyggt i ditt hem.

Ett sista tips som kan vara användbart när man inreder ett mindre hem eller rum, är att tänka på vilken typ av möbler som man väljer. Visst känns det riktigt maffigt och snyggt med en stor, tjock träram till sängen, men det kan få rummet att kännas väldigt litet och klumpigt. Ett mycket bra råd är att välja bort allt av större slag som man egentligen inte behöver. Det finns många, mycket vackra sängramar av nättare slag eller så använder man sängen precis som den är. Ställer du sängen mot en vägg har du mer utrymme att inreda i andra delar av rummet och med hjälp av kuddar kan du snabbt förvandla sängen till en skön och trendig soffa. Detta är perfekt för den som gärna har vänner på besök, men inte har ett tillräckligt stort hem för att få plats med både säng och sittmöbler.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 6126

Design Public

youplay