Det vanligaste att associera badrummet med är troligtvis toalettbesök och hygien av olika slag. Förr lade man inte speciellt mycket fokus på badrummet när det var dags att inreda eller göra snyggt hemma, men idag har badrummet lika stor betydelse som resten av hemmet.

Man spenderar mer tid i badrummet än vad man egentligen tror och för många är detta det första rummet de besöker efter en god natts sömn. Här ska man trivas precis lika bra som i resten av huset och det bör vara rent och snyggt på alla ytor.

Har man riktig tur finns det ett fönster i badrummet. Ljus är nämligen mycket viktigt för helhetskänslan och för att man ska kunna göra sig i ordning, t.ex. sminka sig, i rätt typ av belysning. Ljusinsläppet som fönstret ger gör dessutom att man vaknar till betydligt snabbare och kan komma igång med dagen pigg och fräsch. Det är dock inte alla badrum som har tillgång till ett fönster, vilket gäller främst för lägenheter av olika slag. Bor du i en sådan lägenhet bör du dock inte misströsta, eftersom det finns många bra sätt att få rummet att kännas ljusare.

Till att börja med måste man se till att belysningen är bra! Det får mer än gärna finnas flera olika ljuskällor, t.ex. en taklampa och några schyssta spotlights ovanför badrumsspegel. Man kan med fördel välja ett ljust kakel, för även här är det vitt som kommer att få rummet att kännas större och satsa på inredning i ljusa toner. Naturligtvis kan det vara ett stort projekt att byta ut toalett och badkar, men det är något som i de allra flesta fall kommer att vara ljust ändå. Satsa istället på inredningen, handdukar, badrumsmattor, duschdraperi och annat som du lätt kan fixa själv.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 5844

Design Public

youplay