En myshörna kan se ut lite hur som helst eftersom det är en högst personlig plats. Vissa vill kanske ha en myshörna för sig själva där de kan sticka eller läsa, medan andra vill att hela familjen ska få plats och mysa tillsammans. Det går att skapa den bredvid den öppna spisen för mysig värme under vintern, på balkongen för härliga sommardagar eller kanske i friggeboden ute på gården om man vill vara lite extra privat. Det finns egentligen inga måsten, men det finns vissa saker som bör finnas med när man ska inreda så mysigt som möjligt. Prydnadskuddar i olika färger, plädar och vackra dekorationsföremål är exempel på saker som skapar rätt känsla och höjer mysfaktorn.

En fåtölj med böcker

Att välja rätt färger är också viktigt. Självklart ska man alltid välja sina favoritfärger, men har man inte någon sådan kan man med fördel välja klassiskt lugna färger. Murrigt grönt, jordnära brunt, havsblått och skiffergrått är färger som brukar vara rogivande och lätta att matcha med varandra. Bryt gärna av med lite kontrasterande färger som syrenlila, turkosblått eller kanske senapsgult. Satsa på textilier och naturliga material för att ge det hela en inbjudande känsla. Lek gärna lite med belysning för att skapa rätt stämning. Ska det vara en hobby- och pysselhörna är det viktigt att det finns tillräckligt stark belysning, men den ska ändå vara avkopplande. Samma sak gäller för en läshörna. Man ska kunna läsa sin bok eller tidning, men det får inte sticka i ögonen för att ljuset är för starkt. Det går att skapa en billig myshörna om man vill, men man kan även välja att lägga ner lite mer pengar på den. Att investera i inredning kan kännas lite jobbigt, men factoring kan reducera stress när likviden kommer in fortare och det är just stress man vill slippa i en myshörna.

För barn och tonåringar

Soffhörna med kuddar

Barn och tonåringar brukar tycka om att ha sin egen myshörna där de kan pyssla, läsa läxor, kolla på film eller bara umgås med kompisar. När man inreder en myshörna till yngre personer kan man välja olika lounge-möbler, Sacko-säckar, hängmattor och spelstolar är exempel på möbler som brukar vara omtyckta bland yngre. En egen TV med tillhörande spelkonsol kan vara en bra idé att lägga till, för det är nästan ett måste när tonåringarna vill ta det lugnt. Se även till att det finns tillräckligt med plats för vänner som kommer över för att umgås. Har ni inte tillräckligt med plats i bostaden kan ni hitta andra lösningar. Till exempel ett attefallshus kan bli tonårsrum och en mysig plats för den tonåring som vill ha mer privatliv. Många tonåringar uppskattar att få ha sin egen plats i hemmet där de inte blir störda av någon. Det kanske till och med går att flytta ut tonåringen till attefallshuset och sedan göra om det gamla rummet i bostaden till föräldrarnas mysrum. Låt gärna tonåringen inreda själv, för då brukar det bli allra bäst.

Author johanna
Published
Categories Uncategorized
Views 2204

Nya Inlägg

Design Public

youplay