Hallen ska uppfylla flera funktioner. Det är det första rummet som alla besökare ser och det är också rummet där alla ytterkläder, skor, väskor och liknande ska få plats. I många svenska hem är också hallen ett ganska litet rum. Allt detta gör den till något av en utmaning att inreda. Den ska vara inbjudande, det ska finnas mycket förvaring och det ska framför allt vara lättstädat.

Färgsättning

Det första du behöver välja när du inreder hallen är vilka färger du ska använda. Små, mörka hallar blir trevligare om de målas eller tapetseras med ljusa färger. Var inte rädd för att använda starka färger eller vågade mönster, det gör intryck på besökare.

Förvaring

Förvaringen är a och o i hallen. Ju mer du kan hänga undan desto trevligare blir hallen. En rymlig garderob som rymmer de ytterkläder som inte används är viktigt att ha. På en snygg hatthylla med krokar kan du hänga årstidens jackor och förvara cykelhjälmar, hattar och liknande. På sajter som https://mobelbazaren.se/mobler/hatthyllor/ hittar du alternativ som passar både med en rustik och en modern stil.

Småsaker som vantar, sockar, reflexer, hundkoppel och annat bör förvaras på ett ställe för att undvika att det blir rörigt. En liten byrå eller lådor i en större garderob är bra alternativ. En sittbänk med förvaring har den fördelen att den också går att sitta på för att exempelvis knyta skorna. Du har mest troligt begränsat med utrymme, så ta dig tid att fundera på vilka lösningar som behövs och hur du bäst kan passa in dem.

Ljussättning

I hallen kan flera olika typer av belysning behövas. Dels en taklampa som lyser upp ordentligt när du städar eller letar efter något, dels punktbelysning som skapar ett mysigt och välkomnande intryck. För ljussättningens skull är speglar också bra. De reflekterar ljus, gör att utrymmet ser större ut och ger dig en snabb möjlighet att kolla hur du ser ut innan du lämnar hemmet.

Author johanna
Published
Categories Design interiör
Views 1129

Design Public

youplay